Hantering av säkerhetshål

Säkerhets info

Automatisk säkerhetsuppdatering

Introduktion

Vi skrev i förra veckan om hur vi skyddar din hemsida och information från bland annat intrång, ddos-attacker och användarfel. Där nämnde vi också att vi smyglanserar ett verktyg som skannar av filer och applikationer på jakt efter kända säkerhetshål och sårbar kod som har placerats på ditt webbhotellskonto.

Efter en genomförd skanning så skickas ett mail ut till dig, så att du själv har tid att säkerhetsuppdatera din applikation. Om inget görs från din sida inom 3 dygn så kommer verktyget att automatiskt stänga de säkerhetshål som finns. Observera att verktyget ej uppdaterar din applikation, det uppdaterar endast enstaka filer till en version som ej är sårbar.

Nu har vi testat applikationen utförligt och kört skarpa tester med goda resultat. Vi kommer att införa verktyget på samtliga webbhotellsservrar hos oss för att säkra upp och skydda dig på bästa tänkbara vis.

Guide

Läs gärna igenom vår guide om verktyget och logga gärna in på kontrollpanelen för att patcha eller kontrollera status på dina applikationer.

Initial fas startar idag

Vi kommer att under vecka 40 att gå igenom några servrar varje dag och utföra en första säkerhetsuppdatering av de säkerhetshål vi redan nu har funnit på många webbhotellskonton under vår egna testfas. Dessa säkerhetshål kommer vi ej att skicka ut mail för, men du kan redan nu logga in i vår kontrollpanel och se samt uppdatera de säkerhetshål vi funnit. Efter att den första fasen är avklarad så kommer du att få ett mail när ett nytt säkerhetshål uppdagas.

Ersätter inte uppgraderingar

Tänk på att vår automatiska patchning inte ersätter uppgraderingar av era applikationer. Det är fortfarande lika viktigt att hålla dessa uppdaterade, då vi inte kan garantera att alla säkerhetshål uppdagas eller hittas med hjälp av verktyget. Dessutom innehåller inte patcharna nya funktioner som du får vid en uppgradering.

Support

Support finns som vanligt via vår hemsida, epost, chat eller telefon om du skulle ha några frågor eller behöva hjälp med detta.