Genom verktyget Softaculous som nås genom cPanel kan du enkelt installera över 380 tillgängliga paket för din hemsida. Det kan röra sig om allt från privata bloggar till avancerade ramverk för tunga företagssidor. Nedan följer en kort beskrivning av några av de främsta paketen.

softaculous

Softaculous ingår i alla våra webbhotell och finns som tillval för kunder med VPS

Wordpress

WordPress är ett blogg- och innehållshanteringssystem (CMS) skrivet i PHP och använder databasen MySQL för datalagringen. Det distribueras under en GNU General public-licens och kan laddas ner och användas kostnadsfritt. Det är ett av de populäraste publiceringssystemen på marknaden och används som tekniskt ramverk för tusentals bloggar och webbplatser.
Förutom bloggning (som WordPress främst är avsett för) är det även anpassat för att kunna hantera hela webbplatser. Eftersom innehållet på alla sidor blir tillgängligt via en inloggningssida behöver man inte någon FTP-klient för att kunna redigera och uppdatera sina sidor på webbplatsen. WordPress går även att anpassa fritt med hjälp av olika tillägg och teman. Dessa kan man antingen skapa själv eller ladda hem från exempelvis WordPress webbplats.


Joomla

Joomla! är ett fritt, open source innehållshanteringssystem skrivet med PHP för publicering av innehåll på webben med hjälp av databasen MySQL. En av fördelarna med Joomla är att man enkelt kan ändra hela sidans utseende och lätt behåller själva innehållet, informationen. Detta med endast några musklick. Man kan också uppdatera och redigera sin sida direkt på servern från vilken dator som helst, så länge den har internetanslutning.
Joomla är gratis och därför finns det också många tillägg, moduler och mallar (alltså tillägg som enbart hanterar utseendet, inte funktionen, på webbplatsen) som också de är gratis.
Joomla är uppbyggt med en administrationsdel, backend, och en publik del, frontend, vilket är det som en besökare på en webbplats ser. Man kan, om man loggar in i den publika delen, beroende på vilken begränsning ens användarkonto har, göra ändringar i artiklar direkt utan att behöva logga in i administrationsdelen.
Administratören kan begränsa friheten för olika användarkonton att utföra ändringar på webbplatsen vilket gör att administratören har full kontroll över vilka som kan utföra ändringar.


Drupal 

Oderland är Drupal Association orgDrupal är ett blogg- och innehållshanteringssystem skrivet i PHP. Drupal distribueras som fri programvara med öppen källkod under licensen GNU General Public License, vilket innebär att det kan laddas ner och användas kostnadsfritt. Drupal är modulärt uppbyggt, vilket ökar flexibiliteten i systemet. Särskilt bra stöd och funktioner finns för så kallade communities.
Drupal används idag både av ett stort antal privatpersoner samt små och stora organisationer och företag, som exempelvis Vita husets officiella hemsida, NASA, NATO och IBM.
Då Drupal är ett mer resurskrävande system har vi lanserat ett specialdesignat webbhotellkonto just för detta ändamål och mer om det kan du läsa här.


sugarcrm

SugarCRM är ett Customer Relationship Management-system och hjälper alltså ditt företag att hålla kontakt med era kunder. I plattformen, som är baserad på PHP, ingår funktioner för till exempel marknadsföring, kundsupport, projekthantering och rapportering. 


Magento

Magento grundar sig i osCommerce och har utvecklats väldigt mycket sedan det först lanserades 2008. Det är idag en av de mest flexibla och mångsidiga e-handelsplattformarna, och används av många stora företag världen över. 2011 köptes Magento upp av internetjätten eBay.
Magento stöder betalning via t.ex. PayPal och Klarna och är oerhört skalbart. Det passar för såväl den lilla internetbutiken för udda prylar som för den stora elektronikjätten med tusentals kunder varje dag. Som hjälp vid drift av sin butik har användarna tillgång till avancerade statistikverktyg för att undersöka sina besökande kunders beteende för att optimera försäljningen. 


PrestaShop

PrestaShop är en gratis, open source e-handelslösning som används av många tusen aktiva webbutiker världen över. Den har stöd för betalningssystem så som Google Checkout, PayPal, Klarna och många flera.
2010 utnämndes PrestaShop till bästa Open Source E-Commerce Application på Packt Open Source Awards, och 2011 utnämndes den till bästa Open Source Business Application på Open Source Awards.


MediaWiki 

MediaWiki är en wikimotor utvecklad av Wikimedia Foundation Inc som är släppt under GNU General Public License och är därmed fri programvara. Den är skriven i PHP och kräver en databashanterare för att fungera. MediaWiki använder ett särskilt märkspråk, WikiMarkupLanguage (WikiML), för att hantera innehåll. Syftet med märkspråket är att erbjuda ett lättare sätt att producera webbsidor än vad html erbjuder. Programvaran använder sedan wikikoden till att generera html-dokument baserat på den enklare kodningen.
Mediawiki används bland annat av Wikipedia och dess systerprojekt, så om du vill sätta upp nästa konkurrent till Nationalencyklopedin är det bara att installera det hela och sätta igång.

Webbplatsen använder Cookies. Läs mer här och

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng