Support > FAQ > E-post > Windows klienter > Hur ansluter jag med IMAP i Outlook 2010?

Hur ansluter jag med IMAP i Outlook 2010?

Öppna Outlook 2010, under fliken "Arkiv" hittar du en knapp som heter  "Lägg till konto". Klicka på denna för att börja konfigurationen av ditt e-postkonto. Det går även bra att gå via "Kontoinställningar" -> "Kontoinställningar..."

Om du klickade på "Kontoinställningar" -> "Kontoinställningar..." så kommer följande fönster upp. Där klickar du på Nytt... under fliken E-post.

Du har nu fått upp guiden för att lägga till ett nytt konto och ska ha följande fönster framför dig.

Välj "Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt" och klicka Nästa.

"Internet-e-post" är förvalt här så det är bara att klicka Nästa så att du kommer vidare.

Här fyller du i information om kontot du ska lägga till.

Användarinformation

• Ditt namn: Ditt namn
  • E-postadress: Din e-postadress

Serverinformation

• Kontotyp: IMAP
  • Server för inkommande e-post: Oderlandservern som ditt konto befinner sig på, servernamn finns i mailet du fick då du beställde kontot samt i cPanel.
  • Server för utgående e-post (SMTP): Samma som för inkommande server

Inloggningsinformation

• Användarnamn: Din e-postadress
  • Password: Ditt lösenord till din e-postadress

Efter du har fyllt i allt ovan så klickar du på "Fler inställningar..."-knappen, ett nytt fönster kommer upp och där klickar du först på fliken "Utgående server":

Inne på fliken "Utgående server" så klickar du i kryssrutan "Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering" och ser till att "Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post" är valt. Klicka sen på fliken "Avancerat".

Inne på fliken "Avancerat" så ser du till att följande inställningar är gjorda:

Serverportnummer

• Inkommande server (IMAP): 993
  • Använd följande typ av krypterad anslutning: SSL
  • Utgående server (SMTP): 465
  • Använd följande typ av krypterad anslutning: SSL

Du är nu klar med inställningarna för kontot. Klicka på "OK"-knappen nere till höger och sedan "Nästa" och slutligen på "Slutför".

Nu är din Outlook konfigurerad och klar att användas.