Support > FAQ > Konton och inloggning > Hur loggar jag in på cPanel?

Hur loggar jag in på cPanel?

Via oderland.se

Högst upp på oderland.se hittar du en flik med texten Login. Klicka på fliken. Du ska ha fått upp inloggningsfält för våra vanligaste tjänster, bland annat cPanel.

Inloggning cPanel

Du måste fylla i alla tre fält. Användarnamnet är aldrig en mailadress och det domännamn du anger måste peka mot servern hos oss för att inloggningen ska fungera.

Om du inte kommer in den vägen kan du fortsätta att läsa för alternativa vägar.

Via Kundavdelningen

Om du har tillgång till Kundavdelningen kan du därifrån ta dig vidare till cPanel utan att behöva ange dina cPanelinloggningsuppgifter.

1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Klicka sedan på Tjänster ute till vänster.
    Tjänster
  3. Efter det behöver du klicka på den röda pilen till höger om ditt webbhotellkonto.
    Se Detaljer
  4. Längst ner till vänster på sidan du kom till nu ska du ha en Logga in på cPanel-knapp.
    Logga in på cPanel

Via direkt-inloggning

Du kan nå cPanels separata inloggningssida genom att skriva in en särskild webbadress i din webbläsare, exempelvis:

• http://mindomän.exempel/cpanel
  • http://cpanel.mindomän.exempel/

OBS! Exempel-domänen mindomän.exempel ersätts förstås med ditt eget domännamn.

Om inget av detta fungerar kan det bero på att din domän inte är pekad mot korrekt server hos oss. I den situationen kan man använda vår servers webbadress istället, exempelvis:

• https://exempelnamn.oderland.com:2083/
  • http://cpanel.exempelnamn.oderland.com/

OBS! Exempel-namnet exempelnamn ersätts med det servernamn som ditt webbhotellskonto befinner dig på. Detta är information som ni ska ha erhållit via mail i samband med beställningen av ert webbhotellskonto. Om du inte hittar det mailet kan du ta hjälp av den här guiden för att ta reda på vilken server ditt konto ligger på.

På sidan som dyker upp fyller du i dina inloggningsuppgifter och klickar på knappen Logga in.

Inloggning, cPanel

Om inloggningen ändå krånglar kan du behöva utföra en lösenordsåterställning, som du kan läsa mer om här.