Support > FAQ > Konton och inloggning > Hur återställer jag lösenordet för cPanel?

Hur återställer jag lösenordet för cPanel?

Om ni behöver ett nytt lösenord till cPanel eller FTP behöver ni gå till inloggningssidan för cPanel. Hur ni hittar denna läser ni enklast om här under rubriken Via direkt-inloggning.

Börja med att klicka på länken Återställ lösenord under inloggningsrutan.

cpanel-inloggning

Fyll sedan i ditt användarnamn, alltså inte din epostadress utan ett separat användarnamn till din cPanel som du fick då du registrerade kontot.

reset password

Sedan behöver du fylla i den mailadress som är registrerad som kontaktadress på ditt cPanelkonto, vilket nödvändigtvis inte är samma mailadress som är registrerad på ditt kundkonto.

Ange din mailadress

Om du angav rätt användarnamn och mailadress så kommer du få ett mail med ämnesraden Account Password Reset. Om du angav fel användarnamn eller mailadress kommer inget mail skickas.

I detta meddelande finns det en kod som ska skrivas in i det inmatningsbara fältet som visas på webbsidan för lösenordsåterställningen.

OBS! Det är inte rekommenderat att använda sig av länkarna i mejlet.

email-exempel

confirmation code

Klicka på knappen Skicka för att ta dig vidare. Ett nytt lösenord kommer att visas på sidan när denna laddat klart och du kan då logga in med det nya lösenordet.

Krånglar återställningen?

För att komma vidare behöver sessionen i webbläsaren vara densamma som när man efterfrågade lösenordsbytet. Det innebär att du ej får ha stängt ner eller bytt webbläsare, och du får inte heller ha väntat för länge med återställningen sedan första steget. Om något av detta har inträffat måste lösenordsåterställningen påbörjas på nytt från första steget.

Hela processen måste alltså utföras på samma dator!

Skulle du ha fortsatta problem att logga in efter dessa steg behöver du troligtvis rensa cache och cookies i din webbläsare, stänga ner cPanel-sidan och sedan försöka igen. Om du ändå inte lyckas återställa lösenordet kan du istället testa metoden som beskrivs här.