Om oss

Jack Oderland, VDOderland levererar sedan 1998 en högkvalitativ och driftsäker lösning för webhosting, e-post, domänhantering, VPS, managed- och dedikerad server. Våra kunder återfinns i alla segment, från privatpersoner till riksdagspartier och multinationella företag. Vi har idag ca 10.000 webbhotellskonton, tusentals vps och närmare hundra managed servrar med varierande nivåer på SLA.

Vi har idag 12 anställda i Kungsbacka samt 1 person i Skellefteå. Våra anställda har upp till 10-15 års kunskap av den programvara och operativsystem vi jobbar med vilket medför att vi klarar av att upprätthålla stabila webbhotellstjänster.

Verksamhet

Oderland erbjuder e-post, webbhotell, domännamn, virtuell server – VPS, managed hosting och dedikerad server till kunder med höga krav på kvalitet, tillgänglighet och säkerhet, idealiskt för dig som letar efter ett hem för din hemsida, blogg eller e-handelslösning.

Våra kunder kan växa utan att oroa sig för att kostymen ska bli för trång. Vi levererar allt ifrån enklare webbhotellskonton i delad miljö till avancerade dedikerade lösningar med egen, anpassad hårdvara och önskad nivå av SLA.

Infrastruktur

Serverhallen KungsbackaVi äger själva våra datahallar och vår tekniska infrastruktur. Det innebär att vi alltid har tillgång till all kritisk utrustning vilket hjälper till att hålla nere vår responstid och därigenom ha Sveriges främsta användarsupport. Då redundans var en av hörnstenarna när den nya serverhallen byggdes har vi egen ups, dieselgenerator och automatisk brandsläckningsanordning. Självklart har vi flera fiberanslutningar från skilda internetleverantörer med egen infrastruktur i marken. För att ytterligare minimera eventuell risk för avbrott leds fibern in från olika håll till hallen.

Historik

Oderland Webbhotell bildades 1998 av Jack Oderland, till en början i en liten skala. Vi sålde hosting- och ftp-tjänster till några större företag exempelvis Ericsson där Jack var systemadministratör/projektledare. Med tiden så växte verksamheten och vi skaffade ett mindre kontor med ett litet serverrum i Mölndal.

 

Välkommen som kund till Oderland – som ett webbhotell fast bra!

Jack O, CEODavid M , CTOCecilia K, CFOJaanus H, Development & Marketing
Emma W, PR/ financesJonas C, SupportClaes N, Support 2:nd line

Oscar T, SupportVictoria O, Marketing/PRIngvar O, Key Account MgrJosef J, Development/sysadminErik E, Support/Content