Blogg

Sommartider på supporten

Vacations, Summer, Beach Bag.Vi kommer börja med våra sommartider på supporten från och med den 24:e juni. Under sommaren kommer vi hålla supporten öppen mellan 08:00 till 19:00 vardagar. På helgerna under sommaren kommer vi enbart erbjuda support via mail från och med helgen v27.

Våra reducerade öppettider på supporten vardagar kommer gälla mellan 24:e juni och den 10:e augusti. Vår helgsupport kommer vara tillgänglig som vanligt från och med vecka 34.

Vi önskar alla kunder en riktigt härlig sommar!


Öppettider midsommarhelgen

Midsummer traditional Swedish symbolsUnder midsommarhelgen 2015 håller vi öppet följande tider:

19:e juni midsommarafton – Öppet mellan 09:00 – 13:00
20:e juni midsommardagen – Stängt, mailsupport
21:e juni sommarsolståndet – Stängt, mailsupport

Vi önskar er alla en trevlig Midsommar!


PHP 7.0-dev / PHPNG ett knapptryck bort

Nu har vi precis som första webbhotell i Sverige släppt PHP 7.0 Alpha (utvecklingsversion), även kallad PHPNG på våra webbhotellsservrar.
Givetvis är det inget som aktiveras automatiskt, utan du behöver göra ett aktivt val att byta till PHP 7, men tänk då på att detta är en förhandsversion och kan innehålla flertalet buggar.

För att aktivera det loggar du in på kontrollpanelen cPanel för det webbhotell du vill aktivera PHP7 på och klickar på Select PHP Version. Välj därefter version i rullningslistan. Du kan också välja ett fåtal moduler – det kommer fler så fort vi hinner och de släpps för PHP7.

Observera: Detta fungerar endast om du ligger på en webbhotellsserver med kernel 2.6.32 eller högre. Vi arbetar på att så fort vi kan föra över resterande servrar till nytt operativsystem.
Vill du ändå prova PHP7 så går det bra genom att vi flyttar ditt konto eller att du skapar ett 14 dagars testkonto.

Skärmavbild 2015-06-05 kl. 15.17.41

extensions_php70

Läs gärna mer om PHP7/PHPNG här:
https://pages.zend.com/ty-infographic.html
https://wiki.php.net/phpng


SupportNinja för omgående anställning!

Vi är ledande webbhotell i Västsverige som erbjuder privatpersoner och företag serverlösningar i olika former.

Vårt nyrenoverade kontor ligger belägget på Östra Hamngatan 50B i Göteborg ovanför restaurang Dubliner dvs mitt i centrala Göteborg.

Sedan 1998 har vi haft en kraftig tillväxt som resulterat i att vi fått ansvara för en rad större svenska företagsservrar.
Just nu ser vi ett stort behov av Cloudlösningar för den Svenska marknaden så vi arbetar i dagsläget med att kunna paketera upp nya tjänster och ligga i framkant med innovativa lösningar.

Vi söker nu dig som är erfaren och engagerad supporttekniker med goda kunskaper inom serverdrift.
Du skall känna att det är givande att hjälpa personer i din omgivning och samtidigt ständigt lära dig nya saker.
I vårt arbetslag arbetar vi tätt tillsammans så det är viktigt att du känner ett intresse för att bidra till en social arbetsmiljö.

Du som söker kan vara mellan 18 och 99 år och självklart lägger vi ingen vikt på ifall du är en man eller kvinna.
Din tekniska bakgrund är det enda vi fokuserar på och sen gärna en mångfald mellan utbildningar och egenlärda experter.

Till vardags är du en problemlösare och tycker att det ibland är trevligt att hamna med kollegorna utanför arbetstid på en afterwork.

Personalen på Oderland är idag ett glatt gäng på cirka 13 personer mellan 22-­45 år.
Som supporttekniker sitter du med i vår supportteam. Du hjälper oss vid behov att drifta våra servermiljöer samt driftsätter nya.

Du rör dig obehindrat i Windows, Mac eller Linux. Besitter mycket goda kunskaper inom Linux/bsd, gärna nätverk/ Cisco.

Kunskaper inom shell scripting, git, puppet, cli är meriterande.

Arbetstiderna varierar mellan vardagar tills kvällspass som ibland kan sträcka sig till 21.00.
Driftjour var sjätte vecka.

Rekrytering och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Bifoga gärna lönekrav, referenser och när du kan börja.

E-posta direkt till: jack@oderland.se


Supportmöten torsdagar

Vi kommer börja köra möten framöver på torsdagar mellan klockan 14:00 och 15:00. Under dessa tider är supportavdelningen ej tillgänglig via chat eller telefon.


Shoplift – Säkerhetshål i Magento

I början av året upptäcktes ett säkerhetshål i e-handelsplattformen Magento av forskare inom säkerhet. eBay som utvecklar Magento släppte en patch i februari med namnet SUPEE-5344 som täpper till säkerhetshålet. Den 22:a april så släpptes publik information om säkerhetshålet.

Det finns bra information om säkerhetshålet på Magentos hemsida på följande URL: http://magento.com/security-patch Där kan man bland annat testa om sin egna Magentosajt är sårbar för “Shoplift”-buggen.

Vi rekommenderar att du som administrerar en Magentosajt installerar patch SUPEE-5344 så snart som möjligt och efter det är gjort kollar om det tillkommit några nya filer som ej funnits tidigare eller någon ny adminanvändare som ej ska finnas. Du finner via länken ovan länkar vidare till nedladdning av patchen och uppdateringsinstruktioner.

Länk till detaljerad information om säkerhetshålet: http://blog.checkpoint.com/2015/04/20/analyzing-magento-vulnerability/


Öppettider under valborg och 1 maj

Imorgon, torsdag, är det valborg och vi stänger därför supporten lite tidigare än vi brukar. Vi kommer som vanligt ha öppet från kl 07:00 men vi stänger istället kl 17:00. Sedan är det 1 maj på fredag vilket är en röd dag så då kommer vi ha öppet 10:00 till 15:00 istället.

Om du har någon fråga utanför helgens öppettider kan du alltid mejla oss eller öppna ett ärende på våran hemsida så återkommer vi till dig så snabbt vi kan.

Här nedanför kan du se alla öppettider för den kommande helgen:

30 april (valborg): 07:00 – 17:00
1 maj: 10:00 – 15:00
2 maj: 10:00 – 15:00
3 maj: 10:00 – 15:00


kundlogotyper


Alla priser anges exkl. moms